Thursday, December 15, 2005

Frustrationen var stark i BeWe efter gårdagens storförlust mot jumbolegendlaget Poståkeriet med hela 2-12.
Ett uselt BeWe erövrade titeln som Jönköpings mest värdelösa korphockeybockeylag efter dåligt spel på i princip alla punkter.
– Vi har många bra bortförklaringar, försvarade sig dock Johan Almström.

Det skulle bli en enkel match. En promenadseger. En segerodyssé i Kinnarps B-hall.
Allting var perfekt, killarna i BeWe anlände till arenan en hel timme före nedsläpp och laddade med att bevittna konståkningsträning, pojklagsmatch och pojklagsdusch.
– Det visade sig att vi delade duschutrymme med HV 71:s pojkar-15 och när vi satt och laddade sjöng de högljutt i duschen diverse mediokra schlagerlåtar, kommenterar Pär Kavéren som numera får betecknas som lagets stjärna.
Hur hanterade ni den situationen?
– Nä… alltså, vi valde att sjunga med så Larsson öppnade dörren och sen sjöng och trummade vi tillsammans, det var kul men det störde koncentrationen och det var därför det gick som det gick.
Johan Törnqvist har en något annorlunda bild av vad som orsakade den mentala härdsmältan.
– På träningen i söndags var vi bara tre personer och det slet hårt på oss tre… Så de andra sju kom otränade till matchen och vi tre hade ju tagit tio mans träningsbörda och var helt slut.
Magnus Larsson vill gärna framhålla det här som anledning till den kollektiva kollapsen som antagligen saknar motstycke i hockeybockeyhistorien:
– Jag har inte slipat skridskorna på aslänge…
Coachen Robert Nilsson var dessutom inte där, han deltog istället i diverse alkoholrelaterade aktiviteter. I båset stod dock Jonathan Wetterlind som trots att han var förkyld och avböjde att spela kunde delta i samma alkoholrelaterade aktiviteter som Robban innan matchen.
– Jag var typ full, kommenterar han.
Men vad var det egentligen som hände? Tja… Man kan säga så här, som Tommy Söderberg skulle uttryckt det: swisch-swosch, ända in i kaklet grabbar…
Och in i kaklet blev det. Efter bara två minuter hade Poståkeriet tagit ledningen med 3-0 och värre blev det - 7-0 i paus utökades snabbt i den andra perioden till tvåsiffrigt.
Dock kunde Pär Kaverén på egen hand dra ifrån i skytteligan med sitt andra mål för året, vidare presenterade sig Johan Almström som målskytt assisterad av Magnus Larsson.
Men redan i kväll blir det nya tag. Då väntar Benknäckarna i den sista matchen innan jul, en tät match väntar men det är inte mycket som talar för BeWe.
– Nej… absolut ingenting egentligen, men paradoxalt så kan det bli vår räddning, säger tränaren Robert Nilsson.
Ett stort tack riktas också till de tre tappra supportrarna som lös upp Kinnarps arena med sina rosenröda kinder och tindrade ögon…

2 Comments:

Blogger Jonatan said...

vacker skildring av en katastrofmatch. Upp på tå nu grabbar!

6:57 AM  
Blogger Jonatan said...

Rättelse: resultatet var 2-11 enligt JKPG-posten...

4:27 AM  

Post a Comment

<< Home