Tuesday, December 20, 2005

Matchrapport
BeWe Horseshoes - Styckebo Benknäckers 3-6

BeWe Horseshoes kan gå till juluppehåll raka i ryggen tack vare att man revanscherade sig för onsdagens plattmatch mot Poståkeriet genom att skaka serieledande Styckebo Benknäckers i torsdags.
Det blev dock förlust med 3-6, men mest minnesvärt från matchen är att Johan Almström ryckte i den interna skytteligan.
Efter den usla insatsen mot Poståkeriet gjorde BeWe en rad ändringar inför matchen mot Styckebo. Framförallt var det uppladdningsproceduren som förändrades till det bättre.
- Vi samlades 40 minuter innan matchen istället för en hel timme… så vi hann inte ta ut oss på uppvärmningen, berättar Markus Wetterlind som gått från klarhet till klarhet på sin centerplats.
Men det var också ett helt nytt ansikte i omklädningsrummet som tände killarna. Den skridskostarke Robert Bertilsson från Jönköping drog för första gången på sig BeWes svarta matchställ.
- Det känns bra att få förtroendet… men vi får se vad jag kan bidra med för jag känner mig lite ringrostig. Mycket öl och lite hockey på sistone liksom, säger han lite väl ödmjukt inför matchen.
En tredje faktor som gav BeWe extra glöd var att matchen spelades i Kinnarps A-hall, alltså samma arena som HV 71 spelar sina matcher. Men det blev inte något sittande på HV:s bänk trots att våra hjältar stod som hemmalag på pappret.
- Nej, i helvete heller… Vi ska ha bortabåset som SSK har suttit i, gormade Magnus Larsson när det var dags att göra entré i båset och han fick som han ville.
När matchen väl blåstes igång var BeWe på riktigt spelhumör, skillnaden från föregående dags match var lika stor som skillnaden mellan BeWe-spelarnas studielån och Bill Gates årslön.
Det gick snabbt, var aggressivt och inställningen var av finaste virket.
- Ett stort problem i förra matchen var att vi klagade på varandra och gjorde för långa byten… Till exempel hade egentligen Johan Almström förbrukat hela sin speltid den här säsongen i onsdags, men vi valde att låta honom vara med ändå, berättar coachen Robert Nilsson.
Och tur var det. Två mål bjöds det från hans klubba vilket innebär att han drog ifrån i skytteligan med totalt tre mål, ett före stjärnskottet Pär Kavéren och Magnus Larsson.
- Det finns många ödmjuka spelare som tycker att det är viktigare att laget vinner än att man gör mål, men jag är inte en av dom. Så länge jag leder skytteligan så skiter jag i laget, kommenterar Almström extremt oödmjukt.
Om matchen kan sägas att BeWe inte var chanslösa men att serieledarna hade flyt och självförtroende, något som klart saknas hos BeWe. Värst är det för forwarden Jonatan Wetterlind som missar chans efter chans, och det är inga dåliga chanser heller.
Nu väntar drygt två veckors julledighet innan Kruset väntar 10 januari. Tack vare den välspelade matchen mot Styckebo slipper BeWe tuffa personliga träningsscheman och bantningsorder.
Nu kan spelarna istället unna sig mängder av julmat, snaps och kanske för några lycklig en natt med någon söt flicka.
- Men det är bara en i vårt lag som lär få ett sånt läge, säger Pär Kavéren.

1 Comments:

Blogger Jay said...

Grabbar jag hoppas ni fått vila nu! För nu måste ni börja vinna lite matcher alltså. T o m min gamla skolförening skulle ta er som det ser ut nu grabbar. Skärpning! Puss

7:06 AM  

Post a Comment

<< Home